چند نکته در مورد پیشگیری از کرونا در سفر

در مورد کرونا اخبار و شایعات بسیاری شنیده می‌شود که گاهی تشخیص حقیقت را برایمان دشوار می‌کند. در اینجا به حقایقی درباره این ویروس اشاره کرده و راه‌های کاهش احتمال ابتلا به آن را با هم مرور کنیم

 

 

چند نکته در مورد پیشگیری از کرونا در سفر

 

در مورد کرونا اخبار و شایعات بسیاری شنیده می‌شود که گاهی تشخیص حقیقت را برایمان دشوار می‌کند. در اینجا به حقایقی درباره این ویروس اشاره کرده و راه‌های کاهش احتمال ابتلا به آن را با هم مرور کنیم.

توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با شیوع کرونا در سفر

۱. پیش از سوار شدن و پس از پیاده شدن از خودرو دست‌هایمان را با آب و صابون یا ژل ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنیم تا خطر ابتلا و گسترش ویروس را کاهش دهیم. همچنین از تماس دست آلوده با چشم‌ها، بینی و دهان خود به طور جدی اجتناب کنیم.

۲. هنگام سرفه یا عطسه جلوی دهان و بینی خود را بگیریم. دستمال استفاده شده را در سطل زباله در دار بیندازیم.

۳. نکته ای مهم و فراموش ناشدنی دست دادن و روبوسی ممنوع

۴. از تماس نزدیک با کسانی که علایم سرماخوردگی یا آنفلونزا دارند بپرهیزیم.همچنین از ترددهای غیر ضروری در اماکن شلوغ هم تا حد ممکن خودداری کنیم.

۵. تا حد ممکن از پرداخت‌های آنلاین استفاده کنیم. اسکناس‌ها همیشه منشا آلودگی‌های باکتریایی بوده‌اند در این شرایط بهتر است تا جاییکه می‌توانیم از پرداخت آنلاین استفاده کنیم. همچنین در صورت لزوم هنگام استفاده از دستگاه‌های خودپرداز باید موارد احتیاطی مانند شستشوی دست با آب و صابون و ضدعفونی کردن آن را پس از کار با دستگاه رعایت کنیم. این توصیه‌ها را می‌توانید در ویدیوی زیر مشاهده کنید:

 

کرونا چیست؟

کرونا بیماری ویروسی است که باعث عفونت بافت‌های نرم و مجاری تنفسی در اعماق ریه‌ها می‌شود. از علائم رایج این بیماری می‌توان به تب، خستگی و مشکلات تنفسی( سرفه خشک) اشاره کرد. از آنجاییکه کرونا پنومونی (pneumonia) است یعنی عفونت ریوی ناشی از ویروس است، مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در از بین بردنش بی‌فایده است. از سوی دیگر داروهای ضدویروسی که در برابر آنفلونزاها وجود دارد برای مهار این بیماری نیز موثر نیست. در حقیقت بهبودی در این بیماری کاملا بستگی به سیستم ایمنی بدن دارد و بسیاری از کسانی که جان خود را از دست داده‌اند در وضعیت سلامت کامل قرار نداشتند.

کرونا از کجا آمد؟

کرونا اولین بار در شهر «ووهان» چین دیده شد و منشا آن حیوانات است. اینکه دقیقا این بیماری از کدام حیوان نشات گرفته مشخص نیست؛ اما خفاش، خرگوش و مار بیش از دیگر سایر حیوانات در مظان اتهام قرار دارند. محققان بازار غذای دریایی شهر ووهان را محل اصلی انتقال این بیماری تشخیص داده‌اند و بیشتر مبتلایان اولیه یا در این بازار کار می‌کردند یا برای خرید به این بازار سر می‌زدند.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر هستند؟

کرونا در بسیاری از موارد کشنده نیست و می‌تواند مانند یک آنفلونزا با طی کردن زمان مشخصی بگذرد، اما این مسئله برای گروه‌های حساس به این سادگی نیست. الگویی که در آمار مرگ و میر ناشی از کرونا مشاهده می‌شود این است که این بیماری برای افراد مسن، کسانی که دارای فشار خون بالا هستند، یا از بیماری مزمن ریوی رنج می‌برند (مانند کسانی که سال‌ها سیگار می‌کشند)، مبتلایان به دیابت و بیماران قلبی و عروقی خطرناک‌تر است. پس اگر جزو این دسته هستید باید بیش از دیگران نکات ایمنی را رعایت کنید.

در چه صورتی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

کرونا علایمی مشابه سرماخوردگی دارد و بدون انجام آزمایش تشخیص آن مشکل است. اگر دچار سرفه، تب و یا تنگی نفس هستید باید به پزشک مراجعه کنید و کسانی که مشکوک به این بیماری هستند باید ترجیحا به مدت ۲ هفته از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند.

در حال حاضر واکسنی برای ویروس کرونای جدید وجود ندارد، در نتیجه افراد آسیب‌پذیر باید بیش از سایرین موارد بهداشتی مانند شستن دست و اجتناب از حضور در اماکن عمومی را رعایت کنند.

آیا باید وحشت کنیم؟

خیر، در حال حاضر گسترش این بیماری در خارج از چین نگران کننده است اما غیر منتظره نیست. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO ) برای کرونا وضعیت اضطراری بهداشت جهانی اعلام شده است. اما مسئله مهم این است که در حال حاضر این بیماری تا چقدر می‌تواند به آسانی منتقل شود و برای چه افرادی خطرناک به شمار می‌رود. فراموش نکنید که غالبا بیماری‌هایی که تا حد زیادی قابل انتقال هستند اثر کمتری دارند.

ماسک بزنیم یا نزنیم؟

تاکنون شواهد اندکی مبنی بر مفید بودن استفاده از ماسک منتشر شده است. محققان اعتقاد دارند که شستن مداوم دست‌ها بخصوص زمانی که با دهان در تماس قرار می‌گیرند اثر بیشتری دارد. تنها در صورتی که مبتلا به کرونا هستید، علایم تنفسی( سرفه یا عطسه) دارید و یا از فرد مبتلا به این بیماری مراقبت می‌کنید استفاده از ماسک برای شما توصیه می‌شود.

 

 

مدیر سیستم
نویسنده :

مدیر سیستم

appsettingFree

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *